مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۳/۱۰۸۲

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه پس از رسیدن فرزند مشترک به سن بلوغ و پیش از احراز رشد ،پدر از سرپرستی و تکفل امور فرزند خودداری کند و حاضر به پذیرفتن فرزند در منزل نباشد ،آیا الزام وی به تحویل گرفتن فرزند و انجام امورات او امکانپذیر است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

هر چند با بلوغ فرد »حضانت« در معنای اخص آن منتفی میشود؛ اما از مجموع مقررات حاکم مانند مواد 6و 42 قانون حمایت خانواده مصوب 1391و بهویژه ماده 45این قانون که واژه »نوجوانان« را نیز به کار برده است و ملاک مواد 79و 82قانون امور حسبی مصوب ، 1319چنین مستفاد است که چنانچه به تشخیص دادگاه فرد بالغ غیر رشید نیاز به نگهداری داشته باشد و ابوین هر دو از این امر سر باز زنند ،وفق ماده 45قانون حمایت خانواده مصوب 1391تصمیم مقتضی اتخاذ میشود. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۳/۱۰۸۲ مورخ ۱۴۰۴/۰۲/۳۰ | مرکز حقوقی راهبرد