استعلام
با توجه به بند »پ« ماده 20قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت ها مصوب ،1402ناظر بر مفاد ماده 15قانون
جهش تولید دانشبنیان مصوب ،1401تمامی اشخاص حقوقی خصوصی از قبیل بنگاهها یا اعضای هیأت مدیره و
مدیران عامل آن ها در موضوعات مرتبط با همان مؤسسه ،شرکت و بنگاه میتوانند از نماینده حقوقی استفاده کنند؛
مقصود از عبارت »موضوعات مرتبط با همان مؤسسه یا شرکت« چیست؟ آیا منظور موضوع فعالیت شرکت مندرج
در اساسنامه است؟ توضیح آنکه ،در مواردی شرکتهای یادشده به نحو اطلاق در هر دعوایی حتی با موضوعات
خارج از موضوع اساسنامه شرکت ،از نماینده حقوقی استفاده میکنند.
پاسخ اداره کل حقوقی
نظر به اینکه وفق بند »پ« ماده 20قانون تأمین مالی تولید و زیرساختها مصوب ،1402مفاد ماده 15قانون
جهش تولید دانش بنیان مصوب 1401مبنی بر استفاده از کارکنان خود با داشتن یکی از شرایط مقرر در این ماده
به عنوان نماینده حقوقی ،در مورد کلیه اشخاص حقوقی خصوصی از قبیل بنگاهها یا اعضای هیأت مدیره و مدیران
عامل آن ها ،در موضوعات مرتبط با همان مؤسسه ،شرکت و بنگاه لازمالاجرا دانسته شده است و با لحاظ ماده 15
قانون جهش تولید دانشبنیان مصوب ،1401آنچه معیار استفاده اشخاص حقوقی موضوع قوانین یادشده از کارکنان
خود به عنوان نماینده حقوقی است ،مرتبط بودن موضوع دعوا با این اشخاص است و نه آنکه الزاماً موضوع دعوا
همراستا با فعالیت ها و موضوعات مندر ج در اساسنامه باشد؛ بنابراین ،در تمام مواردی که دعوا به اشخاص مزبور
مرتبط باشد و به موجب قوانین این اشخاص برای طرح دعوا ذینفع محسوب شوند و یا دعوا متوجه آنان باشد ،آنها
میتوانند از امتیاز یادشده استفاده کنند.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه