استعلام
با عنایت به ذیل ماده 4قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1402و ذیل ماده 19آییننامه اجرایی این قانون
مصوب ،1403/3/16آیا حکم موضوع تبصره 5ماده 12قانون یادشده در خصوص موارد قابلیت تجدیدنظر
آراء دادگاه های صلح ،در مورد دادگاههای بخش که به جانشینی از دادگاه صلح رسیدگی میکنند نیز اجرا
میشود؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به ماده 4قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1402که مقرر داشته است » ...در حوزه قضایی بخش،
وظایف و اختیارات و صلاحیتهای دادگاه صلح میتواند بر عهده دادگاه بخش باشد که بر اساس احکام این
قانون رسیدگی میکند «...و همچنین با عنایت به تأکید ماده 19آییننامه اجرایی این قانون مصوب
1403/3/16بر رسیدگی دادگاه بخش به دعاوی و امور در صلاحیت دادگاه صلح در صورت عدم تشکیل این
دادگاهها ،رسیدگی دادگاه بخش به این امور و دعاوی تابع مقررات مربوط به دادگاههای صلح به شرح مذکور
در قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1402است؛ بر این اساس ،رأی صادره از دادگاه عمومی بخش در مقام
رسیدگی به امور و دعاوی در صلاحیت دادگاه صلح از حیث قطعیت و قابلیت تجدیدنظر تابع حکم مقرر در
تبصره 5ماده 12قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1402است.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه