استعلام
آیا رؤسای حوزههای قضایی و معاونان آنها ،برای رسیدگی به پروندههای اجرای احکام مدنی ،باید با حفظ سمت،
دارای ابلاغ دادرس اجرای احکام مدنی هم باشند و یا آنکه میتوانند با همان سمت رییس دادگستری یا معاون
قضایی ،در پروندههای اجرای احکام مدنی اتخاذ تصمیم کنند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
در فرض سؤال چنانچه رئیس دادگستری شهرستان فاقد ابلاغ دادرسی باشد ،هرچند وفق ماده 34اصلاحی آییننامه
قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب )اصلاحی (1395/1/22و ماده 2دستورالعمل ساماندهی و تسریع در
اجرای احکام مدنی مصوب 1398/7/24رئیس محترم قوه قضاییه وی رئیس واحد اجرا است؛ اما با توجه به
تبصره یک همین ماده ،به نظر میرسد انجام وظایف اجرای احکام دیگر شعب غیر از شعبه اول مستلزم صدور ابلاغ
دادرس اجرای احکام برای رئیس دادگستری است؛ همین حکم در خصوص معاون رئیس دادگستری شهرستان که
فاقد ابلاغ دادرسی است نیز مجری میباشد.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه