استعلام
چنانچه محکومبه حکم غیابی وجه نقد باشد و محکومله در مرحله اجرای حکم موفق به وصول آن از حساب
محکومعلیه شود؛ اما با واخواهی محکومعلیه حکم صادره نقض و واخوانده )خواهان( محکوم به بیحقی شود ،آیا
در اجرای ماده 39قانون اجرای احکام مدنی مصوب ،1356اعمال ماده 3قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی
مصوب 1394و بازداشت خواهان امکانپذیر است؟ به عبارت دیگر ،درصورتی که مالی از خواهان جهت
بازپرداخت به خوانده یافت نشود ،آیا بازداشت خواهان تا پرداخت آنچه که به ناحق از خوانده دریافت کرده است،
دارای وجاهت قانونی است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به اینکه مبلغی که در اجرای ماده 39قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356و به دستور دادگاه از
محکومله قبلی بازپس گرفته میشود ،عنوان محکومبه ندارد ،از شمول ماده 3قانون نحوه اجرای محکومیتهای
مالی مصوب 1394خارج است و نمیتوان چنین فردی را بازداشت کرد.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه