مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۲/۸۶

تاریخ نظریه:

استعلام

اگر مرجع تجدید نظر در اجرای ماده 461قانون آیین دادرسی کیفری مبادرت به صدور حکم نماید و محکومعلیه قبل از انقضای موعد واخواهی با تمکین از رأی صادره و اسقاط حق واخواهی در مقام تخفیف برآید ،حال آیا مقرره تخفیف موضوع ماده 442قانون یادشده قابل اعمال است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

حکم محکومیت غیابی متهم که دادگاه تجدید نظر استان در اجرای ماده 461قانون آیین دادرسی کیفری صادر کرده است ،ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ واقعی به متهم یا وکیل وی قابل واخواهی در همان دادگاه است و رأیی که در این مرحله صادر میشود قطعی است؛ بنابراین از شمول حکم ماده 442قانون یادشده که ناظر به تخفیف مجازات بر اثر اسقاط حق تجدید نظرخواهی یا استرداد درخواست تجدیدنظر از سوی متهم به شرط عدم تجدید نظرخواهی یا فرجامخواهی دادستان یا شاکی خصوصی است؛ خارج است. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۲/۸۶ مورخ ۱۴۰۲/۰۳/۰۲ | مرکز حقوقی راهبرد