استعلام
آیا سگگردانی مطابق قوانین فعلی خصوصاً ماده 638قانون مجازات اسلامی )تعزیرات( قابل مجازات میباشد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به اصل قانونی بودن جرم و مجازات که در اصل سی و ششم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده
2قانون مجازات اسلامی مصوب 1392آمده است ،مادام که برای رفتاری طبق قانون مجازاتی تعیین نشده باشد،
نمیتوان آن رفتار را جرم تلقی کرد و چون برای همراه داشتن سگ در معابر و پارکها مجازاتی پیشبینی نشده
است ،لذا این رفتار جرم نیست؛ مگر اینکه این رفتار به گونهای باشد که مشمول ماده 618قانون مجازات اسلامی
)تعزیرات( و یا دیگر قوانین کیفری باشد.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه