مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۲/۶۱

تاریخ نظریه:

استعلام

نظر به اینکه در برخی از موارد مالکان اراضی با کاربریهای عمومی مصوب از جمله فضای سبز ورزشی و غیر از شهرداری تقاضای تغییر کاربری اشاره شده را به سایر کاربریها مینمایند که این امر نیز بعضاً مورد موافقت کمیسیون ماده 5شورای عالی شهرسازی و معماری قرار میگیرد علیهذا با عنایت به اینکه کمیسیون مذکور در برخی از موارد تغییر کاربری را منوط به معرفی زمین جایگزین مینماید آیا وفق قوانین و مقررات تأمین زمین جایگزین بر عهده شهردرای و یا بر عهده مالک خواهد بود؟

پاسخ اداره کل حقوقی

مطابق ماده 5قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران مصوب 1351وظایف و مسؤولیت قانونی کمیسیون موضوع این ماده مشخص شده است و اعلام موافقت مشروط با تقاضای تغییر کاربری اراضی از سوی این کمیسیون صحیح نمیباشد و کمیسیون مزبور در حدود مقرر در ماده 70قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور مصوب 1395مجاز به تغییرات در طرحهای تفصیلی است .ضمناً نظریه شماره 91/30/4047مورخ 3/4/1391شورای نگهبان و آرای شماره 454مورخ 15/7/1392و 1085مورخ 10/6/1394هیأت عمومی دیوان عدالت اداری مؤید این نظر است. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۲/۶۱ مورخ ۱۴۰۲/۰۲/۱۳ | مرکز حقوقی راهبرد