استعلام
آیا ماده 12قانون اصلاح بعضی از مواد قانونی آیین دادرسی مدنی و الحاق موادی به آن مصوب ،1347/8/20
با لحاظ ماده 529قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379نسخ شده است؟
توضیح آنکه ،قانون اخیرالذکر و قوانین بعدی حکم مغایری با ماده 12قانون صدرالذکر ندارد؛ آیا عبارت »در
موارد مغایر ملغی اعلام میگردد« در ماده 529قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی
مصوب ،1379فقط قید عبارت »سایر قوانین و مقررات« است یا شامل صدر ماده هم میشود؟
پاسخ اداره کل حقوقی
برابر ماده 529قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ،1379قانون آیین دادرسی
مدنی مصوب 1318و الحاقات و اصلاحات آن صریحاً نسخ شده است و قید »در موارد مغایر« مندرج در ذیل
ماده 529یادشده ،ناظر بر دیگر قوانین و مقررات است و منصرف از مواردی است که نسخ آن به صراحت اعلام
شده است.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه