مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۲/۲۸۰

تاریخ نظریه:

استعلام

با توجه به مواد 251و 267قانون آیین دادرسی کیفری ،آیا دادگاه بدوی میتواند پس از صدور حکم به برائت متهم در حالی که هنوز حکم مذکور قطعیت نیافته است و شاکی خصوصی یا دادستان از حکم برائت تجدید نظرخواهی کردهاند ،با درخواست وثیقهگذار مبنی بر رفع اثر از وثیقه تودیع شده موافقت کند؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با عنایت به ماده 376و ملاک مواد 251و 267قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392و لحاظ این که قرار منع تعقیب از حیث آثار قانونی در مورد قرارهای تأمین به مانند حکم برائت است ،رفع اثر از قرار تأمین وثیقه منوط به قطعیت حکم برائت نیست و قاضی ذیربط با لحاظ ملاک ذیل ماده 267قانون موصوف مکلف است از قرار تأمین مأخوذه رفع اثر کند .لذا در فرض سؤال موجب قانونی برای بقاء قرار وثیقه وجود ندارد. روح اله رئیسی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۲/۲۸۰ مورخ ۱۴۰۲/۰۴/۲۶ | مرکز حقوقی راهبرد