استعلام
در بندهای »الف«» ،ب« و »پ« ماده 510قانون آیین دادرسی کیفری ،بحث تجمیع آراء و نحوه اقدام در خصوص
آنها مطرح شده است .حال سؤال اینجاست که آیا آراء صادره مطابق بند »الف« ماده فوقالذکر که توسط دادگاه
بدوی صادر میگردد ،قابل اعتراض و تجدید نظرخواهی میباشند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به اینکه در ماده 510قانون آیین دادرسی کیفری 1392به قطعیت یا قابلیت تجدید نظرخواهی و فرجام
نسبت به حکم واحد صادره در اجرای این ماده تصریح نشده است ،بنابراین در خصوص مورد مذکور باید به قواعد
عام حاکم بر تجدید نظرخواهی یا فرجام نسبت به آرای دادگاهها رجوع شود؛ بنابراین با لحاظ مواد 428 ،427و
443قانون پیشگفته ،آرای دادگاه های کیفری ،قابل تجدید نظر و فرجام و آرای صادره از دادگاه تجدید نظر
)درخصوص موضوع ماده 510قانون صدرالذکر( قطعی است.
روح اله رئیسی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه