مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۲/۲۱۲

تاریخ نظریه:

استعلام

با توجه به عدم ذکر شیربها در ماده 4قانون حمایت خانواده مصوب ،1391مطالبه شیربها در صلاحیت دادگاه عمومی حقوقی است یا دادگاه خانواده؟

پاسخ اداره کل حقوقی

مستند به ماده 4قانون حمایت خانواده مصوب ،1391صلاحیت دادگاه خانواده امری استثنایی و صرفاً محدود به بندهای هجدهگانه مذکور در این ماده و همچنین رسیدگی به وضعیت مخاطرهآمیز اطفال و نوجوانان موضوع ماده 29قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب 1399است و افزایش صلاحیت این دادگاه نیازمند نص است و از آن جا که در امور استثنایی باید به قدر متیقن اکتفا کرد ،لذا از تفسیر موسع و افزایش دامنه صلاحیت این دادگاه باید خودداری کرد .با توجه به مراتب پیشگفته رسیدگی به دعاوی راجع به شیربها که در ماده 4قانون یادشده به آن تصریحی نشده است ،در صلاحیت محاکم عمومی حقوقی است. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۲/۲۱۲ مورخ ۱۴۰۲/۰۴/۱۰ | مرکز حقوقی راهبرد