استعلام
آرای داوری که به جهت عدم تجدید نظرخواهی قطعیت مییابد ،آیا قابل اعاده دادرسی به جهات مندرج در ماده
426قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379میباشد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
اولاً ،آرای داوری قابل تجدید نظرخواهی نیست و صرفاً در حدود ماده 489قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی
و انقلاب در امور مدنی مصوب ،1379میتوان ابطال آن را درخواست کرد.
ثانیاً ،با توجه به اینکه اعاده دادرسی به عنوان یکی از طرق فوقالعاده شکایت از آراء فقط در موارد مصرح در
قانون ،امکانپذیر است و در قانون یادشده اعاده دادرسی از آرای داوری توسط داور پیشبینی نشده است ،اساس ًا
اعاده دادرسی از آرای داوری ممکن نیست؛ مگر در مورد آرای مشمول قانون داوری تجاری بینالمللی مصوب
1376که موضوع مشمول بند 2ماده 33آن قانون باشد.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه