مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۲/۱۳۹

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا مقرره مربوط به ماده 3قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394در خصوص حبس محکومعلیه، به اطفال و یا نوجوانان نیز قابل تسری است؟ آیا بین طفل غیر ممیز و ممیز و نوجوان در این زمینه تفاوت است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

از آنجا که محجور از مداخله در امور مالی خود ممنوع و فاقد اهلیت قانونی برای پرداخت محکومبه است و پرداخت محکومبه از اموال محکومعلیه محجور بر عهده ولی یا سرپرست قانونی و یا نماینده قضایی وی میباشد، ممتنع از پرداخت محسوب نمیشود و بازداشت محجور به استناد ماده 3قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب ،1394فاقد موجب و محمل قانونی است؛ هرچند محکومعلیه ،صغیر ممیز و یا نوجوان باشد؛ بدیهی است در فرضی که حکم رشد محکومعلیه صادر شده باشد ،موضوع تابع عمومات حاکم بر افراد رشید خواهد بود. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۲/۱۳۹ مورخ ۱۴۰۲/۰۴/۱۸ | مرکز حقوقی راهبرد