مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۲/۱۳۵

تاریخ نظریه:

استعلام

محکوم کیفری خارج از مهلت تجدید نظرخواهی درخواست تجدید نظر خود را تقدیم نموده و در نتیجه قرار رد آن صادر شده است .اگر ایشان جهت اطاله پرونده مجدداً از همان دادنامه )رأی محکومیت خود( درخواست تجدید نظرخواهی کند ،آیا همچنان موضوع در شمول مقررات ماده 432قانون آیین دادرسی کیفری خواهد بود یا باید به دادگاه تجدید نظر ارسال شود .در صورت ارسال به تجدید نظر تکلیف این مرجع چیست؟ اگر همچنان در شمول مقررات ماده 432مارالذکر باشد و دادگاه بدوی قرار رد صادر کند ،باز مجدداً محکوم اقدام خود را در تقدیم درخواست تجدید نظرخواهی از رأی ماهوی از طریق دفتر خدمات قضایی تکرار کند که نتیجه آن تسلسل خواهد بود ،تکلیف دادگاه چیست؟

پاسخ اداره کل حقوقی

فرض سوال مصداق قسمت اخیر ماده 440قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392میباشد که با لحاظ تبصره 2ماده 427و ماده 426قانون فوق الذکر ،قرار رد درخواست تجدید نظر قابل تجدید نظرخواهی در دادگاه تجدید نظر استان است و موضوع منصرف از صدر ماده 440یادشده است که ظهور در تجدید نظر خواهی ابتدایی دارد. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۲/۱۳۵ مورخ ۱۴۰۲/۰۳/۰۸ | مرکز حقوقی راهبرد