استعلام
آیا قضات شورای حل اختلاف در مقام رسیدگی به دعاوی مربوط به خانواده )مهریه ،نفقه و جهیزیه با رعایت
نصاب قانونی( و قضات دادگاه عمومی حقوقی که مرجع تجدیدنظر از این آراء هستند ،باید در اجرای ماده 3قانون
حمایت خانواده مصوب 1391متأهل باشند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
آنچه در ماده 3قانون حمایت خانواده مصوب 1391به عنوان شرایط قاضی دادگاه خانواده بیان شده است )تأهل
و داشتن چهار سال سابقه خدمت قضایی( ،ناظر بر شرایط قضاتی است که به عنوان قاضی دادگاه خانواده موضوع
ماده یک این قانون منصوب میشوند و تا زمانی که دادگاههای خانواده موضوع ماده قانونی اخیرالذکر تشکیل
نشده است ،برای قضات دادگاههای عمومی حقوقی که به دعاوی خانوادگی رسیدگی میکنند و همچنین قضات
شورای حل اختلاف در حدود صلاحیت مقرر در ماده 9قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ،1394وجود شرایط
مذکور در ماده 3قانون حمایت خانواده مصوب ،1391الزامی نیست.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه