استعلام
نظر به اینکه پروندهای با عنوان اتهامی ارتشاء متوجه احدی از سردفتران اسناد رسمی در این شعبه مطرح است
که در قبال امری مرتبط با دفترخانه مبادرت به دریافت وجه از متقاضی ثبت نموده است ،خواهشمند است با توجه
به قوانین موضوعه و رویه حاکم قضایی بیان فرمایید آیا سردفتران اسناد رسمی از اشخاص موضوع ماده 3قانون
تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری مصوب 1367مجمع تشخیص مصلحت نظام تلقی
میشوند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با عنایت به ماده 3قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء ،اختلاس و کلاهبرداری مصوب 1367مجمع تشخیص
مصلحت نظام ،مقررات این ماده صرفاً شامل افراد مذکور در آن است و با لحاظ مواد 2 ،1و 3قانون مدیریت
خدمات کشوری مصوب ،1386چون سردفتر و کارمند دفاتر اسناد رسمی در زمره کارکنان دولت و مأمورین به
خدمات عمومی محسوب نمیشوند ،از احکام مقرر در قانون صدرالذکر خروج موضوعی دارند.
روح اله رئیسی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه