مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۹۹۶

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا در پرونده های کیفری امکان صدور گزارش اصلاحی وجود دارد؟ به عنوان مثال میتوان بابت دیات یا رد اموال یا خسارات مربوط به تخریب ،حسب تقاضای طرفین گزارش اصلاحی صادر نمود و در قسمت مجازات و جنبه عمومی جرم ،با توجه به اعلام گذشت منجر و بی قید شرط شاکی حسب مورد قرار موقوفی تعقیب یا منع تعقیب به جهت فقد ادله صادر نمود؟ در صورت مثبت بودن پاسخ ،برای اجرای گزارش اصلاحی نیازمند صدور اجراییه بوده و اجرای آن با اجرای احکام کیفری است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با عنایت به قسمت اخیر ماده 15قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392در فرض سؤال چنانچه پرونده در دادگاه کیفری و مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم با دادخواست مطرح شده باشد ،صدور گزارش اصلاحی از سوی دادگاه یادشده با منع قانونی مواجه نیست؛ در سایر موارد هر چند مرجع قضایی میتواند متعاقب حصول سازش نسبت به تنظیم صورتجلسه سازش اقدام کند و این سازش از حیث قانونی واجد اعتبار حقوقی است ولی موجبی برای صدور گزارش اصلاحی وجود ندارد .شایسته ذکر است در فرض سؤال چنانچه گزارش اصلاحی صادر شود اجرای آن برابر عمومات حاکم از جمله صدور اجراییه خواهد بود. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۹۹۶ مورخ ۱۴۰۲/۰۴/۱۸ | مرکز حقوقی راهبرد