مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۹۸۸

تاریخ نظریه:

استعلام

با توجه به ماده 28قانون روابط موجر و مستأجر مصوب ،1356چنانچه مهلتهای سه ماه و یک سال مقرر در ماده مذکور سپری و حکم تخلیه ملغی اثر شود ،آیا به جهت همان تخلف سابق مستأجر که به صدور حکم منتهی شده است ،موجر میتواند دعوای فسخ و تخلیه عین مستأجر را درخواست کند یا اینکه میبایست تخلف تکرار شود؟

پاسخ اداره کل حقوقی

اولاً ،در صورت ملغیالاثر شدن حکم تخلیه موضوع ماده 28قانون روابط موجر و مستاجر مصوب ،1356 مالک میتواند مجدد فسخ عقد اجاره و تخلیه عین مستاجره را به همان جهت تخلف سابق خواستار شود؛ زیرا حکمی که ملغیالاثر شده است ،دیگر واجد اعتبار امر مختومه نمیباشد و دادگاه در صورت طرح دعوای مجدد تخلیه مکلف به رسیدگی است. ثانیاً ،عدم اقدام موجر ظرف سه ماه و یا یک سال مذکور در ماده یادشده ،به معنای انصراف وی از تخلیه عین مستاجره نبوده و باعث سقوط حق برای طرح مجدد دعوای تخلیه نمیشود. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۹۸۸ مورخ ۱۴۰۲/۰۳/۲۲ | مرکز حقوقی راهبرد