استعلام
در چکهای صیادی جدید ماهیت ثبت در سامانه بانکی چیست؟ آیا شرط صحت است یا شرط لزوم؟ به عبارتی،
آیا میتوان گفت به سبب عدم ثبت در سامانه ،صدور چک هم صورت نگرفته است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بهموجب تبصره یک اصلاحی 29/1/1400ماده 21مکرر قانون صدور چک مصوب ،13/8/1397ثبت چک
در سامانه صیاد ،شرط اعتبار و شمول قوانین مربوط به چنین سندی است و در صورت عدم ثبت در این سامانه،
چک ماهیت تجاری خود را از دست میدهد و دارنده نمیتواند از مزایای اسناد تجاری استفاده کند و روابط
طرفین تابع عمومات قانون مدنی است.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه