استعلام
چنانچه پس از اعمال ماده 510قانون آیین دادرسی کیفری و صدور رأی تجمیعی ،متهم مرتکب جرم جدیدی
شود ،مبنای محاسبه حصول اعاده حیثیت یا شمول مرور زمان ،تاریخ صدور رأی تجمیعی است یا زمان صدور
حکم قطعی سابق که در مقام صدور رأی تجمیعی نقض شده است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
مطابق ماده 137قانون مجازات اسلامی مصوب 1392ملاک اعمال مقررات تکرار جرم آن است که مرتکب
از بابت ارتکاب جرم عمدی و به موجب حکم قطعی به یکی از مجازاتهای تعزیری از درجه یک تا پنج
محکوم شده باشد و از تاریخ قطعیت حکم تا حصول اعاده حیثیت یا شمول مرور زمان اجرای مجازات ،مرتکب
جرم عمدی تعزیری درجه یک تا شش دیگری شود؛ بنابراین در فرض استعلام که متهم بعد از قطعیت احکام
مرتکب جرم عمدی درجه یک تا شش شده است ،مبدأ محاسبه شمول مرور زمان یا حصول اعاده حیثیت ،تاریخ
قطعیت احکام اولیه است نه تاریخ صدور حکم تجمیعی.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه