مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۹۱۸

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا تبصره ماده 48قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392در مرحله اجرای حکم نیز لازمالاجرا میباشد؟ به عبارت دیگر وکیلی که در مرحله اجرا اعلام وکالت میکند نیازی به تأیید از سوی رئیس قوه قضاییه دارد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

نظر به صراحت حکم مقنن در تبصره ماده 48قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ،1392حکم مقرر در ماده موصوف مبنی بر »ضرورت انتخاب وکیل یا وکلای طرفین دعوا از بین وکلای رسمی مورد تأیید رئیس قوه قضاییه« ،ناظر به انتخاب وکیل در مرحله تحقیقات مقدماتی است و از آنجا که این حکم ،حکمی استثنایی است، شامل مرحله رسیدگی به )معنای اخص( در دادگاه و اجرای احکام نیست. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۹۱۸ مورخ ۱۴۰۱/۰۹/۰۷ | مرکز حقوقی راهبرد