استعلام
وفق بند »ب« ماده 113قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی ،اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب
1395در مقام اجرای مفاد اسناد رسمی چنانچه ظرف دو ماه از تاریخ تقاضای اجراییه ،اجرای ثبت نتواند اموال
متعهد سند را شناسایی و توقیف کند ،ذینفع میتواند با انصراف از اجرای مفاد سند به محاکم دادگستری مراجعه
کند .گاهی ادارات اجرای ثبت پیش از سپری شدن مهلت دو ماه مذکور گواهی عدم شناسایی اموال و قابلیت
اجرای سند صادر میکنند .آیا پیش از سپری شدن مهلت دو ماهه ،دعوای خواهان در محاکم قابلیت استماع دارد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با عنایت به مفهوم بند »ب« ماده 113قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی ،اجتماعی و فرهنگی جمهوری
اسلامی مصوب 1395و ماده 8آییننامه اجرایی شناسایی و توقیف اموال مدیون در اجرای مفاد اسناد رسمی
مصوب 22/4/1398ریاست محترم قوه قضاییه ،در صورت تقاضای اجرای مفاد اسناد رسمی از طریق ادارات
اجرای ثبت ،تا پایان مهلتهای مقرر در بند »ب« ماده 113یادشده ،دعوای مطالبه مفاد سند رسمی در مرجع
قضایی مسموع نیست .همچنین تعیین وضعیت دارایی مدیون پیش از سپری شدن مهلت دو ماهه ،در حکم قضیه
تأثیری ندارد.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه