مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۸۷۴

تاریخ نظریه:

استعلام

نظر به اینکه در مواردی خواسته مطرح شده در پروندهها به صورت ارزی است و با توجه به چند نرخی بودن ارز )ارز بانک مرکزی ،ارز نیمایی ،ارز سنا و غیره( و تفاوت زیاد بین ارز بانک مرکزی با دیگر ارزها ،جهت محاسبه هزینه دادرسی ،خواهشمند است اعلام فرمایید جهت محاسبه هزینه دادرسی ،کدام نرخ باید ملاک عمل قرار گیرد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

وفق بند یک ماده 62قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379اگر خواسته پول خارجی باشد ،ارزیابی آن به نرخ رسمی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در تاریخ تقدیم دادخواست، بهای خواسته محسوب میشود و محاسبه قیمت ارز بر اساس نرخهای غیررسمی یا خاص نظیر نیمایی و یارانهای منتفی است و نرخ رسمی موضوع بند یک ماده 62یادشده بر اساس اعلام بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین میشود. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۸۷۴ مورخ ۱۴۰۱/۰۸/۱۴ | مرکز حقوقی راهبرد