استعلام
در صورتی که شورای حل اختلاف قرار رد دعوا به سبب اعتبار امر مختومه یا فقدان سمت خواهان صادر و این
قرار در دادگاه نقض شود ،آیا رسیدگی در دادگاه صورت میپذیرد یا جهت رسیدگی به شورای حل اختلاف اعاده
میشود؟
پاسخ اداره کل حقوقی
وفق ماده 27قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ،1394چنانچه مرجع تجدید نظر ،آراء صادره را نقض کند،
رأساً مبادرت به صدور رأی مینماید .مقصود از »آراء« اعم از حکم یا قرار است؛ این ماده متضمن مقرره خاصی
است که مقنن برای تجدیدنظر از آراء شوراهای حل اختلاف پیشبینی کرده است .در نتیجه دادگاه عمومی در مقام
رسیدگی تجدید نظر نسبت به قرار رد دعوا یا عدم استماع صادره از شورای حل اختلاف ،در صورت نقض ،رأس ًا
رسیدگی ماهوی نموده و انشاء رأی میکند و مقررات ماده 351قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب
در امور مدنی مصوب 1379راجع به دادگاه های تجدید نظر استان بوده و قابل تسری به مرجع تجدیدنظر آراء
شوراهای حل اختلاف )دادگاههای عمومی( نمیباشد.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه