استعلام
چنانچه پدر ،نسبت به فرزند غیر رشید ایراد ضرب و جرح عمدی کند و به پرداخت دیه محکوم شود ،دیه پرداختی
توسط ولی باید به حساب چه کسی واریز شود؟ به حساب مادر که بعضا به عنوان قیم موقت انتخاب میشود یا
به حساب مسدود به نام طفل تا زمانی که به سن رشد برسد و یا آنکه طریق دیگری مد نظر است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به ماده 358قانون مجازات اسلامی مصوب 1392و مستنبط از ماده 356همین قانون ،ولایت ولی قهری
تنها در صورت جنایت عمدی نسبت به مولیعلیه در خصوص مورد جنایت ساقط است و در این خصوص ولی او،
مقام رهبری است و رئیس قوه قضاییه با استیذان از مقام رهبری و در صورت موافقت ایشان ،اختیار آن را به
دادستانها تفویض میکند و لذا وصول دیه و هزینه کرد آن برای مجنیعلیه صغیر طبق ماده 356قانون پیشگفته
بر اساس نظر مقامات ذکر شده در این ماده صورت میپذیرد.
روح اله رئیسی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه