استعلام
در مورد آرا غیابی که به صورت واقعی به محکومعلیه ابلاغ شده و به جهت انقضا مهلتهای قانونی واخواهی و
تجدید نظرخواهی و عدم اعتراض ،پرونده به واحد اجرا ارسال شده باشد ،آیا به صرف واخواهی اجرای حکم متوقف
خواهد شد یا توقف اجرا منوط به صدور قرار قبولی واخواهی از سوی دادگاه است؟ توضیح اینکه در تبصره 2
ماده 406قانون آیین دادرسی کیفری در فرض ابلاغ قانونی »توقف اجرا« تصریح شده؛ لکن در مورد ابلاغ واقعی
بیانی وجود ندارد.
پاسخ اداره کل حقوقی
مستفاد از ماده 406قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392و تبصره 2این ماده و لحاظ ماده 490این قانون،
چنانچه حکم غیابی به محکوم غایب )متهم( ابلاغ واقعی شده و در مهلت قانونی نسبت به آن واخواهی یا درخواست
تجدید نظر یا فرجام نشده باشد قطعی محسوب و لازمالاجرا است بنابراین در فرض استعلام ،تقاضای واخواهی
محکومعلیه موجب توقف اجرای حکم نیست.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه