مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۸۲۳

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه شخص ایرانی در خارج از کشور ایران مورد ضرب و جرح قرار گیرد یا کشته شود و ضارب یا قاتل وی شناسایی نشود ،آیا میتوان از بیتالمال دیه وی را پرداخت کرد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

نظر به اینکه مطابق ماده 8قانون مجازات اسلامی مصوب ،1392هرگاه شخصی غیر ایرانی در خارج از ایران علیه شخص ایرانی مرتکب جرمی شود ،در صورتی مطابق قوانین کیفری جمهوری اسلامی ایران به جرم او رسیدگی میشود که در ایران یافت و یا به ایران اعاده گردد و از آنجا که در فرض سؤال ،متهم در ایران یافت و یا به ایران اعاده نشده است و موارد پرداخت دیه از بیتالمال نیز امری استثنایی و منحصر به موارد مصرح قانونی است، موجبی برای رسیدگی دادگاههای ایران و پرداخت دیه از بیتالمال وجود ندارد. روح اله رئیسی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۸۲۳ مورخ ۱۴۰۱/۰۸/۱۵ | مرکز حقوقی راهبرد