مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۷۹۹

تاریخ نظریه:

استعلام

در برخی از پروندهها ،سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران یا به عنوان شاکی یا به عنوان مشتکیعنه یا به عنوان اعلامکننده و گزارشدهنده جرم بوده و به همین جهت افرادی از مرکز صیانت و حفاظت سازمان مذکور خود را به عنوان ضابط خاص دادگستری معرفی میکنند .حال سؤال این است که آیا مرکز صیانت و حفاظت سازمان مذکور ضابط خاص تلقی میشود؟

پاسخ اداره کل حقوقی

مطابق بند »ب« ماده 29قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392تعیین ضابطان خاص دادگستری به موجب قانون است و با توجه به اختیارات و وظایف ضابطان دادگستری در تحقیقات مقدماتی که بر حقوق و آزادیهای فردی مؤثر است تا زمانی که مقنن به طور صریح مقامات و مأمورانی را به عنوان ضابط خاص تعیین نکرده باشد موجب قانونی برای احتساب آنها به عنوان »ضابط خاص« دادگستری وجود ندارد .شایسته ذکر است با بررسی به عمل آمده در قوانین منتشره در روزنامه رسمی قانونی در خصوص ضابط خاص بودن کارکنان مرکز صیانت و حفاظت سازمان صدا و سیمای جهموری اسلامی ملاحظه نشد. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۷۹۹ مورخ ۱۴۰۱/۱۰/۰۳ | مرکز حقوقی راهبرد