مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۷۶

تاریخ نظریه:

استعلام

به موجب رأی اداره کار ،حکم بر بازگشت به کار کارگر شاکی صادر شده است .محکومعلیه از بازگشت به کار محکومله امتناع میکند؛ محکومله هر چهار ماه یک بار به اداره تعاون ،کار و رفاه اجتماعی مراجعه میکند و مراجع حل اختلاف این اداره ،حکم بر محکومیت کارفرما به پرداخت حقالسعی ایام بیکاری صادر میکنند .آیا آراء صادره جدید از مراجع حل اختلاف در مورد حقالسعی ،مستلزم صدور اجراییه جدید است یا همان اجراییه اول کفایت میکند؟ آیا واحد اجرای احکام مدنی آراء جدید را بدون نیاز به صدور اجراییه در پرونده اجرایی نخست میتواند اجرا کند؟

پاسخ اداره کل حقوقی

جناب آقای میرزاییفر رئیس محترم دادگستری شهرستان امیدیه با سلام و دعای خیر؛ بازگشت به استعلام شماره 9026/44/1824مورخ 1401/1/24به شماره ثبت وارده 76مورخ ،1401/1/27نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود: در فرض سؤال که ظاهراً فقط حکم بازگشت به کار کارگر اخراجی صادر شده و بعداً به موجب احکام دیگری، پرداخت حقالسعی به نفع کارگر حکم شده است ،نظر به اینکه احکام اخیر طی دادنامههای جداگانه صادر شده است و از آنجا که مطابق ماده 4آیین نامه طرز اجرای آرای قطعی هیأتهای تشخیص و حل اختلاف موضوع ماده 166قانون کار مصوب 12/3/1370هیأت وزیران ،ترتیب اجرای آرای موصوف تابع احکام و مقررات اجرای احکام مربوط به دادگستری است و وفق ماده 6قانون اجرای احکام مدنی مصوب ،1356از جمله مندرجات برگ اجراییه ،درج مشخصات حکم و موضوع آن است؛ بنابراین در فرض سؤال ،اجرای احکام بعدی راجع به حقالسعی که مستقل از حکم اولیه بازگشت به کار از سوی هیأت حل اختلاف کار صادر شده است ،مستلزم صدور اجراییه جدید است. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۷۶ مورخ ۱۴۰۱/۰۳/۳۰ | مرکز حقوقی راهبرد