مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۷۵۷

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه شاکی در جرایم غیر قابل گذشت در دادسرا و یا دادگاه اعلام گذشت کند آیا حق تجدید نظرخواهی نسبت به رأی دادگاه یا اعتراض به قرار دادسرا را دارد یا سمت ایشان در پرونده منتفی شده و حق اعتراض وی ساقط میشود؟ در صورتی که حق اعتراض ندارد ،دادگاه بدوی یا تجدیدنظر در مقام رسیدگی به اعتراض یا تجدید نظرخواهی چه تصمیمی باید اتخاذ کند؟

پاسخ اداره کل حقوقی

مطابق ماده 10قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392شاکی ،بزهدیدهای است که تعقیب مرتکب جرم را درخواست میکند؛ لذا هرچند که در جرایم غیر قابل گذشت در صورت گذشت شاکی خصوصی تعقیب کیفری ادامه مییابد ،ولی سمت شاکی زایل میشود .بنابراین حق اعتراض نسبت به قرار دادسرا یا تجدید نظرخواهی نسبت به رأی دادگاه را ندارد و در صورت اعتراض ،با استناد به ملاک مواد 440 ،432و 441قانون آیین دادرسی کیفری قرار رد اعتراض یا تجدید نظرخواهی صادر می شود. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۷۵۷ مورخ ۱۴۰۱/۰۹/۲۸ | مرکز حقوقی راهبرد