مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۷۳۸

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا مطابق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ،داشتن سوءنیت و قصد مجرمانه و علم و اطلاع متخلف )مجرم( ،شرط اثبات تخلفات مندرج در این قانون است یا اینکه سوء نیت و قصد مجرمانه مفروض است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

مستفاد از مواد 63 ،2و ملاک تبصره 5ماده 2مکرر الحاقی و ذیل ماده 25مکرر الحاقی قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اصلاحی 1400و مستند به ماده 144قانون مجازات اسلامی مصوب 1392جرایم قاچاق کالا و ارز عمدی است و علاوه بر علم مرتکب به موضوع جرم ،باید قصد او در ارتکاب رفتار مجرمانه نیز احراز شود .ولی در تخلفات مربوط به قاچاق کالا و ارز اصولاً علم به موضوع کافیست؛ مگر آنکه قانونگذار وجود عمد را هم ضروری بداند. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۷۳۸ مورخ ۱۴۰۱/۰۹/۲۸ | مرکز حقوقی راهبرد