مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۷۳۷

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه رأی صادره از ناحیه دادگاه بدوی مبنی بر برائت متهم باشد آیا قید حضوری بودن در رأی اصداری وجاهت دارد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

باعنایت به ماده 406قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ،1392آرای غیابی ناظر به احکام مبتنی بر محکومیت متهم است؛ بنابراین آرای غیابی کیفری منصرف از رأی برائت یا قرارهای نهایی دادگاهها )کیفری( است و لذا ذکر غیابی یا حضوری بودن آرای مذکور در رأی کیفری منتفی به نظر میرسد و موضوعاً از تکلیف مقرر در ماده 375قانون یادشده مبنی بر تصریح به حضوری یا غیابی بودن رأی خارج است. روح اله رئیسی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۷۳۷ مورخ ۱۴۰۱/۰۷/۲۵ | مرکز حقوقی راهبرد