مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۷۳۰

تاریخ نظریه:

استعلام

پس از صدور حکم به تقسیم ترکه و قطعیت آن و انجام عملیات اجرایی راجع به فروش ترکه ،یکی از وراث در جریان مزایده تمامی ماترک را خریداری کرده و سهم دیگر وراث به آنها پرداخت شده است .چنانچه پس از اعاده دادرسی و نقض حکم تقسیم ترکه ،در مقام اجرای ماده 39قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356دو نفر از وراث حاضر به اعاده سهم دریافتی نباشند ،آیا اعمال ماده 3قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394 نسبت به این اشخاص در جهت وصول این مبالغ امکانپذیر است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با توجه به اینکه مبلغی که در اجرای ماده 39قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356و به دستور دادگاه از محکومله قبلی بازپس گرفته میشود ،عنوان محکومبه ندارد ،از شمول ماده 3قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394خارج است و نمیتوان چنین فردی را بازداشت کرد. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۷۳۰ مورخ ۱۴۰۱/۰۷/۳۰ | مرکز حقوقی راهبرد