استعلام
پرونده با اجرای قرار تأمین خواسته مورخ 1392/3/29به اجرای احکام ارسال شده است؛ در همان تاریخ وجوهی از
حساب خوانده توقیف شده و این وجوه در تاریخ 1392/10/3به حساب سپرده دادگستری واریز شده است و پس از
ارسال اجراییه در تاریخ 15/12/1394به اجرای احکام حقوقی ،اجرای احکام در تاریخ 1395/1/17طی مکاتبهای با
ذیحسابی پرداخت وجه به محکومله را دستور داده است .توضیح آنکه خوانده در تاریخ 1393/3/5طی مکاتبهای با
دادگستری ذیربط اعلام داشته خواسته خواهان از محل وجه توقیفی پرداخت شود؛ اما شعبه دادگاه مراتب را به اجرای
احکام اعلام نکرده و خسارت تأخیر تأدیه را تا زمان ارسال اجراییه به اجرای احکام حقوقی یعنی تاریخ 1394/12/15
محاسبه کرده است .با عنایت به مراتب یادشده خواهشمند است ارشاد فرمایید در فرض سؤال ،خسارت تأخیر تأدیه از
زمان اعلام خواهان به دادگاه ذیربط یعنی تاریخ 1393/3/5باید محاسبه شود و یا زمان وصول اجراییه به اجرای احکام
یعنی تاریخ 1394/12/15باید مبنای محاسبه قرار گیرد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
نظر به اینکه مطابق مقررات از جمله ماده 522قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب
1379و تبصره الحاقی ) (1376به ماده 2قانون صدور چک و قانون استفساریه این تبصره مصوب 1377مجمع تشخیص
مصلحت نظام ،خسارت تأخیر تأدیه تا زمان وصول محکومبه یا اجرای حکم محاسبه میشود و اجرای احکام باید مطابق
مفاد دادنامه و مقررات موصوف اقدام کند؛ بنابراین صرف توقیف وجه در اجرای قرار تأمین خواسته یا صرف اعلام خوانده
مبنی بر برداشت مبلغی از وجوه توقیفی پیش از صدور اجراییه به معنی وصول و اجرای حکم محکومیت بعدی همان
خوانده و پرداخت به محکومله تلقی نمیشود و بر این اساس ،در فرض سؤال خسارت تأخیر تأدیه تا زمان اجرای حکم
محاسبه میشود.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه