استعلام
در خصوص ماده 28قانون اداره تصفیه امور ورشکستگی مصوب 1318و ماده 36آییننامه اجرایی این قانون مصوب
1318چنانچه اداره تصفیه ادعای ثالث نسبت به اموال مورد مطالبه وی را رد کند:
الف -آیا دادخواستی که ثالث ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ تصمیم اداره تصفیه امور ورشکستگی به دادگاه حقوقی تقدیم
میکند باید به خواسته اعتراض به تصمیم اداره یادشده باشد یا خواسته الزام آن اداره به تسلیم مال؟
ب -مطابق ماده 5قانون اداره تصفیه امور ورشکستگی مصوب ،1318دادگاه صالح ،دادگاه صادرکننده حکم توقف است
یا دادگاه دیگری؟
پاسخ اداره کل حقوقی
الف -مطابق ماده 28قانون اداره تصفیه امور ورشکستگی مصوب 1318و ماده 36آییننامه اداره تصفیه امور
ورشکستگی مصوب 1318وزیر دادگستری ،تصمیم اداره تصفیه نسبت به ادعای اشخاص ثالث در خصوص اشیاء مورد
مطالبه ،ظرف ده روز قابل اعتراض در دادگاه صالح است؛ بنابراین ،صرف اعتراض معترض نسبت به تصمیم اداره تصفیه
امور ورشکستگی در دادخواست کافی است و ضرورتی به ذکر عنوان یا قید دیگری در دادخواست نیست.
ب -به موجب ماده 5قانون اداره تصفیه امور ورشکستگی مصوب ،1318مرجع شکایت از اقدامات اداره تصفیه ،دادگاهی
است که حکم توقف )ورشکستگی( را صادر کرده است .اطلاق حکم مقرر در این ماده بر دیگر مواد این قانون که امکان
اعتراض به تصمیم اداره تصفیه امور ورشکستگی را پیشبینی کرده ،حاکم است؛ لذا منظور از دادگاه صلاحیتدار در ماده
28این قانون ،دادگاهی است که حکم ورشکستگی را صادر کرده است؛ همچنان که در ماده 36همین قانون مرجع صالح
برای رسیدگی به اعتراض بستانکاران که مطالبات آنها مردود شده است ،دادگاه صادرکننده حکم توقف دانسته شده
است.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه