مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۵۸۴

تاریخ نظریه:

استعلام

وفق تبصره 2ماده 296قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392عضویت مستشاران دادگاه تجدیدنظر در دادگاه کیفری یک و دادگاه انقلاب در مواردی که با تعدد قاضی رسیدگی میکنند ،بلامانع است؛ حال چنانچه مستشاران دادگاه تجدیدنظر دارای ابلاغ ویژه رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان باشند ،آیا صلاحیت رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان موضوع ماده 302قانون یادشده در دادگاه کیفری یک استان را نیز دارا هستند؟

پاسخ اداره کل حقوقی

اولاً ،حدود صلاحیت هر قاضی بر اساس سمت قضایی وی است که به موجب ابلاغ قضایی صادره از سوی رئیس قوه قضاییه برابر اصل یکصد و پنجاه و هشتم قانون اساسی به آن منصوب میشود. ثانیاً ،با عنایت به صراحت تبصره یک ماده 315قانون آیین دادرسی کیفری مصوب » 1392دادگاه کیفری یک ویژه رسیدگی به جرایم نوجوانان« در واقع شعبه یا شعبی از دادگاه کیفری یک است؛ لذا با لحاظ صراحت تبصره 2ماده 296این قانون ،عضویت مستشاران دادگاههای تجدید نظر در دادگاه کیفری یک ویژه رسیدگی به جرایم نوجوانان که با تعدد قاضی رسیدگی میکند ،بلامانع است. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۵۸۴ مورخ ۱۴۰۱/۰۶/۲۳ | مرکز حقوقی راهبرد