استعلام
چنانچه شورای حل اختلاف در سال 1392در خصوص اموال غیر منقول اتخاذ تصمیم کرده باشد و به لحاظ عدم
اعتراض طرفین ،رأی صادره قطعی شود و در زمان حاکمیت قانون جدید شوراهای حل اختلاف مصوب 1394که
این شوراها حق رسیدگی به دعاوی راجع به اموال غیر منقول را ندارند ،از سوی ثالث به رأی مذکور اعتراض
شود ،آیا رسیدگی به اعتراض ثالث اصلی در صلاحیت شورای حل اختلاف صادرکننده حکم قطعی است یا باید
پرونده جهت رسیدگی به این اعتراض نزد دادگاههای عمومی حقوقی ارسال شود؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به بند »الف« ماده 9قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1394و عدم صلاحیت این شوراها در رسیدگی
به دعاوی راجع به اموال غیر منقول و با عنایت به استثنایی بودن صلاحیت قاضی شوراهای حل اختلاف ،رسیدگی
به اعتراض ثالث در مورد احکامی که شورای حل اختلاف به موجب قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ،1387
در مورد اموال غیر منقول صادر کرده است ،در صلاحیت دادگاه حقوقی محل وقوع مال غیر منقول است.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه