مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۵۶۵

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا مقررات ماده 55ق.م.ا در خصوص نداشتن سابقه محکومیت تعلیقی نسبت به اطفال توجها به مواد 94و 95 ق.م.ا نیز جاری میباشد؟ به عبارت دیگر چنانچه قبلا اطفال از محکومیت تعلیقی استفاده کرده باشند آیا مجددا میتوان نسبت به تعلیق محکومیت جدید ایشان اقدام نمود؟

پاسخ اداره کل حقوقی

در صورت ارتکاب جرم از سوی اطفال طبق ماده 148قانون مجازات اسلامی مصوب ،1392اقدامات تأمینی و تربیتی اعمال میشود نه مجازات ،و چون تعلیق موضوع ماده 46قانون مزبور ناظر به »اجرای مجازات« است، لذا اقدامات تأمینی و تربیتی که بر اساس مصلحت طفل اتخاذ میشود ،از شمول تعلیق اجرای مجازات موضوع ماده 46قانون مذکور خارج است روح اله رئیسی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۵۶۵ مورخ ۱۴۰۱/۰۶/۱۵ | مرکز حقوقی راهبرد