مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۵۳۸

تاریخ نظریه:

استعلام

همانگونه که مستحضرید هزینه دادرسی خسارت تأخیر تأدیه اصولاً پس از صدور حکم در مرحله اجرا وصول میشود؛ آیا ملاک محاسبه تمبر هزینه دادرسی خسارت تأخیر تأدیه ،تعرفه زمان تقدیم دادخواست است یا تعرفه زمان اجرای حکم )زمان وصول خسارت تأخیر تأدیه(؟

پاسخ اداره کل حقوقی

مستفاد از بند یک ماده 53قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ،1379تکلیف خواهان ،پرداخت هزینه دادرسی به مأخذ تعرفه زمان تقدیم دادخواست است و در مورد هزینه دادرسی خسارت تأخیر تأدیه که میزان آن در زمان دادخواست مشخص نیست و همچنین در هر موردی که به تجویز قانون و بنا به جهاتی مانند اعمال بند 14ماده 3قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین مصوب 1373با اصلاحات و الحاقات بعدی یا صدور حکم اعسار از پرداخت هزینه دادرسی ،هزینه مذکور در زمان تقدیم دادخواست وصول نشده است ،این هزینه بر اساس تعرفه زمان تقدیم دادخواست محاسبه و وصول میشود و تغییر نرخ هزینه دادرسی در زمان صدور حکم و یا اجرای آن ،موجب و محملی برای محاسبه هزینه دادرسی بر اساس نرخ افزایشیافته نیست. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۵۳۸ مورخ ۱۴۰۱/۰۷/۱۶ | مرکز حقوقی راهبرد