مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۵۱۷

تاریخ نظریه:

استعلام

مطابق تبصره ماده 638قانون مجازات اسلامی )تعزیرات مصوب (1375زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند ،به حبس از ده روز تا دو ماه و یا از دو تا ده میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد .با توجه به اینکه تبصره یادشده در خصوص زنانی است که بدون رعایت حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر میشوند ،چنانچه زنی صرفاً بدحجاب و نه بدون حجاب باشد ،به موجب کدام مستند قانونی قابل مجازات است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

کسانیکه حجاب کامل شرعی ندارند و معروف به بدحجاب هستند را نمیتوان بیحجاب و مشمول تبصره ذیل ماده 638قانون مجازات اسلامی )تعزیرات( مصوب 1375دانست؛ مگر اینکه بدحجابی به قدری فاحش باشد که عرف آن را بیحجابی بداند. روح اله رئیسی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۵۱۷ مورخ ۱۴۰۱/۰۶/۰۷ | مرکز حقوقی راهبرد