مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۵۱۳

تاریخ نظریه:

استعلام

با عنایت به بند 3از قسمت »ج« ماده 5قانون اساسنامه بنیاد شهید انقلاب اسلامی مصوب 1377با اصلاحات و الحاقات بعدی ،آیا نمایندگان حقوقی بنیاد شهید میتوانند در تمامی دعاوی حقوقی و کیفری به وکالت از جامعه هدف بنیاد شهید؛ از جمله فرزندان شهدا دفاع کنند یا اینکه صرفاً در دعاوی که در بند مذکور احصا شده است ،حق دفاع دارند؟

پاسخ اداره کل حقوقی

صرفنظر از آنکه اطلاق عبارت »حقوقی و قضایی« مندرج در بند 3قسمت »ج« ماده 5قانون اساسنامه بنیاد شهید انقلاب اسلامی مصوب 1377با اصلاحات و الحاقات بعدی ،تمامی دعاوی جامعه هدف؛ اعم از حقوقی و کیفری را در برمیگیرد ،با عنایت به تبصره 2الحاقی 13/2/1379به قانون استفاده بعضی از دستگاهها از نماینده حقوقی در مراجع قضایی و معافیت بنیاد شهید انقلاب اسلامی و کمیته امداد امام خمینی )ره( از پرداخت هزینه دادرسی مصوب 1374که به صراحت از دعاوی کیفری و حقوقی جامعه هدف نام برده است ،در فرض سؤال در تسری دعاوی به مطلق دعاوی؛ اعم از حقوقی و کیفری تردیدی نیست. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۵۱۳ مورخ ۱۴۰۱/۱۰/۱۹ | مرکز حقوقی راهبرد