استعلام
آیا حمل چاقو را تحت عنوان جرم تهیه وسیله ارتکاب جرم با وسایلی که قانونگذار در حالی که در مقام بیان بوده
و برای اصلاح در تبصره ماده 617قانون مجازات اسلامی تعزیرات جرم انگاری نموده و برای چاقو در این تبصره
جرم انگاری نشده است قابل تغییر به رسیدگی و صدور حکم به مجازات می باشد؟ یا اینکه با وصف مذکور حمل
چاقو تحت هیچ عنوانی و باید مرجع رسیدگی کننده هسته ای مورد مبادرت به صدور حکم برائت یا منع تعقیب
نماید؟
پاسخ اداره کل حقوقی
مقصود از هر نوع وسیله برای ارتکاب جرم موضوع ماده 664قانون مجازات اسلامی )تعزیرات( ،1375اولاً،
مطلق وسیله است .ثانیاً ،سازنده یا تهیه کننده آن را عالماً و عامداً برای جرم خاصی ساخته یا تهیه کرده باشد که
مرجع قضایی رسیدگی کننده با توجه به اوضاع و احوال حاکم در پرونده با تطبیق اعمال ارتکابی با مواد قانونی
نسبت به صدور حکم مقتضی اقدام میکند .ثالثاً ،مطابق ماده 617قانون مجازات اسلامی )تعزیرات( 1375صرف
حمل چاقو جرم نبوده و در صورتی که توأم با تظاهر یا قدرت نمایی باشد یا آن را وسیله مزاحمت اشخاص یا
اخاذی یا تهدید قرار دهد ،یا با کسی گلاویز شود جرم است.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه