استعلام
با عنایت به تبصره 40قانون شورای حل اختلاف مصوب 1394که مقرر میدارد :در صورت شرکت اعضاء و کارکنان
شوراهای حل اختلاف موضوع این ماده در آزمونهای استخدام اداری دادگستری از بیست درصد ) (%20سهمیه
استخدام برخوردار و مدت خدمت آنان با تأیید رئیس شورای حل اختلاف استان از شرایط سنی کسر و همچنین این
مدت در صورت وجود سابقه قبلی مبنی بر پرداخت حق بیمه مطابق مقررات مربوطه جزء سنوات خدمت آنان محسوب
میشود ،خواهشمند است به پرسشهای زیر پاسخ دهید:
-1آیا سابقه قبلی اعضاء و کارکنان شوراهای حل اختلاف که در حال حاضر عضو و کارمند شورا نمیباشند ،جهت
اختصاص سهمیه بیست درصدی و کسر از شرط سنی در آزمونهای استخدامی قوه قضاییه ،قابل محاسبه است؟
-2چنانچه برخی مشمولان تبصره یادشده ،سوابق خدمتی خود را تحت عناوینی »با ابلاغ« و »دارای ابلاغ داخلی«
ارائه کنند ،کدام یک از سوابق با عناوین مذکور قابل محاسبه است؟
-3چنانچه تعدادی از اعضاء و کارکنان شورای حل اختلاف در سهمیه دیگری از جمله ایثارگران در آزمون پذیرفته
شوند ،آیا میتوان مدت خدمت آنان را جهت کسر از شرط سنی محاسبه کرد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
-1عبارت »اعضا و کارکنان شوراهای حل اختلاف« در تبصره ماده 40قانون شوراهای حل اختلاف مصوب
،1394مبین ضرورت اشتغال فعلی آنان در شورای حل اختلاف جهت برخورداری از امتیاز مندرج در این
تبصره است؛ بنابراین ،این حکم شامل اشخاصی که در زمان ثبتنام در آزمون استخدام اداری دادگستری شاغل
نبودهاند ،نمیشود.
-2با توجه به ماده 40قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ،1394از نظر قانونگذار اشتغال فرد به عنوان
اعضا و کارکنان موضوعیت دارد و مرجع تأیید سابقه اشتغال نیز رئیس شورای حل اختلاف استان ذیربط است
و نحوه ابلاغ مؤثر در مقام نیست.
-3با توجه به اطلاق تبصره ماده 40قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ،1394استفاده از سهمیه ایثارگری
مانع از برخورداری از مزایای مذکور در این تبصره )کسر از شرط سنی و احتساب سابقه خدمت( نمیباشد
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه