مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۴۹

تاریخ نظریه:

استعلام

اولاً ،آیا بالاترین مقام اجرایی میتواند اختیار قانونی خود جهت معرفی نماینده حقوقی موضوع ماده 32قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379را به دیگری تفویض کند؟ ثانیاً ،چنانچه بالاترین مقام اجرایی سازمان با احراز شرایط مقرر اختیارات خود را تفویض کند ،آیا تفویض مجدد از ناحیه دریافتکننده امکانپذیر است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

اولاً ،با توجه به اطلاق ماده 32قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ،1379 وزارتخانهها ،مؤسسات دولتی و سایر اشخاص مذکور در این ماده میتوانند برای طرح هرگونه دعوا یا دفاع و تعقیب دعاوی از نماینده حقوقی استفاده کنند و معرفی نماینده حقوقی بر عهده بالاترین مقام اجرایی سازمان یا قائممقام قانونی وی است که میتواند از طریق تفویض اختیار صورت پذیرد؛ بدیهی است در صورت تفویض اختیار ،همچنان مسؤولیت بر عهده مقام تفویضکننده است. ثانیاً ،در فرض سؤال ،چنانچه بالاترین مقام اجرایی اختیار خود دایر بر احراز شرایط نماینده حقوقی را به یکی از مدیران زیرمجموعه تفویض کرده باشد ،مقامی که این اختیار به وی تفویض شده است در صورتی میتواند اختیار یادشده را به دیگر مدیران ذیربط تفویض کند که در تفویضنامه وی به حق تفویض اختیار به غیر ،تصریح شده باشد. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۴۹ مورخ ۱۴۰۱/۰۴/۰۵ | مرکز حقوقی راهبرد