استعلام
مطابق ماده 619قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات »هر یک از اماکن عمومی یا معابر متعرض یا مزاحم اطفال
یا زنان بشود یا با الفاظ یا حرکات مخالف شئون و حیثیت به آنان توهین نماید به حبس از دو تا شش ماه و یا
)هفتاد و چهار ضربه شلاق ( محکوم خواهد شد «.حال سوال اینجاست که آیا مباشر و مرتکب این جرم ،افراد
مؤنث هم می توانند باشند یا خیر؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به اطلاق عبارت »هر کس« در صدر ماده 619قانون مجازات اسلامی )تعزیرات( مصوب 1375و فلسفه
تصویب این ماده که حمایت از شأن و حیثیت زنان و کودکان در برابر توهین ،تعرض و مزاحمت در اماکن عمومی
و معابر است ،جرم موضوع این ماده توسط زنان نیز قابلیت ارتکاب دارد.
روح اله رئیسی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه