مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۴۰۹

تاریخ نظریه:

استعلام

در دعاوی مالی که تقویم آن از حیث ارزش ریالی خواسته در حین تقدیم دادخواست امکانپذیر نیست و مستلزم بررسی در جریان دادرسی است: الف( آیا هزینه دادرسی ضرورتاً باید علیالحساب تقویم شود؟ ب( چنانچه دادخواست به مبلغ بیست میلیون و یک ریال تقویم شود ،هزینه دادرسی به چه میزانی اخذ میشود؟ ج( آیا میزان حقالوکاله پس از تعیین میزان ریالی خواسته در جریان دادرسی قابل افزایش است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

1و -2مستفاد از بند 14ماده 3قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین مصوب 1373با اصلاحات و الحاقات بعدی ،در مواردی که قیمت خواسته در دعاوی مالی در هنگام تقدیم دادخواست معلوم نیست ،تقویم خواسته عملاً امکانپذیر نیست و هزینه دادرسی به طور علیالحساب وفق جدول تعرفه خدمات قضایی ابلاغ شده از طرف ریاست محترم قوه قضاییه ،پرداخت میشود و مبلغ قطعی آن پس از تعیین قیمت خواسته توسط دادگاه و پس از صدور حکم دریافت میشود. -3میزان حقالوکاله پس از تعیین و مشخص شدن میزان ریالی خواسته در جریان دادرسی قابل افزایش است و وکیل مکلف به ابطال تمبر مالیاتی وکالتنامه به میزان مذکور میباشد. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۴۰۹ مورخ ۱۴۰۱/۰۶/۰۱ | مرکز حقوقی راهبرد