استعلام
در مواردی که به لحاظ عدم معرفی محکومعلیه از سوی کفیل دستور ضبط در راستای ماده 230قانون آیین
دادرسی کیفری از سوی دادستان صادر شود و پس از صدور دستور ضبط و قبل از انقضای مهلت ده روزه کفیل
محکوم را به اجرای احکام معرفی نماید در این صورت آیا وفق ماده 236قانون مزبور باید دادستان تا یک چهارم
وجه الکفاله را تعیین نماید یا اینکه بدون تعیین مبلغ میتواند عدول کند؟ در فرض سوال در صورتی که کفیل در
مهلت مقرر به دستور اعتراض نماید پاسخ چیست؟
پاسخ اداره کل حقوقی
صرف معرفی محکومعلیه از سوی کفیل بعد از گذشت یک ماه مهلت قانونی موضوع ماده 230قانون آیین
دادرسی کیفری مصوب 1392مجوز لغو دستور اخذ وجهالکفاله نیست و معرفی محکومعلیه از سوی کفیل در
مهلت قانونی ده روزه اعتراض به دستور اخذ وجهالکفاله از این حیث مؤثر در مقام نیست و کفیل میتواند از
ارفاق قانونی موضوع ماده 236این قانون )اخذ حداکثر تا یک چهارم از وجه قرار( بهرهمند شود.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه