مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۳۸

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه تعلیق به استناد ماده 54قانون مجازات اسلامی لغو گردد ،آیا شخص میتواند نسبت به محکومیت اخیر )که موجب لغو تعلیق شده است( یا محکومیتهای آتی دیگر تقاضای تعلیق نماید؟ به عبارت دیگر آیا تعلیق لغو شده به استناد ماده 54قانون مجازات اسلامی سابقه استفاده از تعلیق موضوع ماده 55قانون مجازات اسلامی محسوب میگردد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

جناب آقای حسینی دادیار محترم شعبه 3اجرای احکام کیفری قم با سلام و دعای خیر؛ بازگشت به استعلام شماره 9020/711/3000مورخ 1401/1/20به شماره ثبت وارده 38مورخ ،1401/1/21نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود: -1مطابق صراحت قسمت اخیر ماده 54قانون مجازات اسلامی مصوب 1392اگر محکوم در مدت تعلیق مرتکب یکی از جرایم موضوع این ماده گردد »علاوه بر مجازات جرم اخیر« مجازات معلق نیز درباره وی اجرا میشود؛ بنابراین »تعلیق مجازات موضوع محکومیت جرم اخیر« بر خلاف نص و فاقد وجاهت قانونی است. -2منظور از حکم تعلیقی سابق مذکور در ماده 55قانون مجازات اسلامی مصوب ،1392آنچنان حکمی است که لغو نشده و دوره تعلیق به پایان نرسیده باشد و شامل احکام و قرارهای تعلیقی لغو شده و آنهایی که زمان تعلیق به پایان رسیده ،نمیشود دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۳۸ مورخ ۱۴۰۱/۰۳/۰۹ | مرکز حقوقی راهبرد