مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۳۶

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه تعیین ارزش ریالی روز مال موضوع رد مستلزم ارجاع به کارشناس باشد ،پرداخت هزینه کارشناسی بر عهده محکومله یا محکومعلیه میباشد ؟

پاسخ اداره کل حقوقی

مستفاد از تبصره ماده 537و ماده 540قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392با اصلاحات و الحاقات بعدی و ماده یک قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394و ماده 76و بند 2ماده 158قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356و نظر به اینکه علیالاصول پرداخت هرگونه هزینه راجع به اجرای حکم حین عملیات اجرایی بر عهده محکومعلیه است و در فرض سؤال تعیین ارزش ریالی مال موضوع رد ،مستلزم ارزیابی کارشناس است ،موضوع مشمول حکم مندرج در ماده 76قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356است و پرداخت هزینه کارشناسی بر عهده محکومعلیه است. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۳۶ مورخ ۱۴۰۱/۰۲/۰۷ | مرکز حقوقی راهبرد